Dani Niskanen Helsingin nuorin kaupunginvaltuutettu (kok.)

Kiitollisin mielin

Olen jättänyt eropyyntöni luottamustehtävistäni Laukaassa ja Äänekoskella. Muutan elokuussa Helsinkiin ja aloitan opiskelun Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Tunnelmat ovat haikeat, mutta kiitolliset.

Haluan tällä kirjoituksella kiittää kaikkia, jotka ovat olleet tukemassa minua ja ensimmäisiä askeleitani politiikassa. Ensinnäkin haluan vielä kerran kiittää jokaista äänestäjää, joka nosti ennakkoluulottomasti kokemattoman 18-vuotiaan lukiolaisen Laukaan nuorimmaksi varavaltuutetuksi kuntavaaleissa 2012. Ilman teitä en tietenkään olisi päässyt alkua pidemmälle.

Toiseksi haluan kiittää Laukaan vihreää valtuustoryhmää, joka antoi minulle sitoutumattomana edustajana paljon vastuuta heti alusta lähtien siitäkin huolimatta, että ilmoitin, etten aio puolueeseen liittyä ja saatan liittyä myöhemmin johonkin muuhun puolueeseen. Ryhmä luotti minulle painavimman lautakuntapaikkansa, Kasvun ja oppimisen lautakunnan jäsenyyden, jossa pääsin päättämään asioista, jotka olivat juuri minulle opiskelijana erityisen tuttuja ja rakkaita. Pääsin myös lukuisiin valtuuston kokouksiin ja minulle annettiin äänestystilanteissa pääsääntöisesti vapaat kädet äänestää jopa muusta ryhmästä eroavalla tavalla. Suuret kiitokset siis Elina Sillanpäälle, Terhi Ek:lle ja Hannele Vestolalle. Teidän ansiostanne olen kasvanut valtavasti sekä ihmisenä että poliitikkona ja päässyt vaikuttamaan laukaalaisten asioihin enemmän kuin olisin ikinä osannut unelmoida ennen ehdolle asettumista. Yhtenä suurimmista saavutuksista mainittakoon nuorisovaltuuston perustaminen Laukaaseen tulevana syksynä valtuustoaloitteen pohjalta, jonka sain jättää valtuuston kokouksessa viime vuonna.

Suuri kiitos kuuluu myös laukaalaisille virkamiehille, joiden kanssa työskentely on ollut valtavan hauskaa ja antoisaa. Erityiskiitoksen ansaitsee mainio kunnanjohtajamme Jaakko Kiiskilä, jolta olen oppinut valtavan paljon ja joka myös antoi minulle paljon vastuuta mm. Jyväskylän kaupunkiseudun kuntajakoselvitystyöryhmässä. Laukaa voi olla ylpeä kunnanjohtajastaan, jolla erityisesti nuorten asiat ovat lähellä sydäntä. Vielä haluan kiittää Kasvun ja oppimisen lautakunnan väkeä, erityisesti sivistystoimenjohtaja Juha Tolosta valtavan rakentavasta ja hyvästä yhteistyöstä sekä edellistä opinahjoani ja lautakunnan kummikouluani Laukaan lukiota.

Nyt on kuitenkin aika siirtyä eteenpäin. Vaikkakin Laukaan kuntapolitiikka saa nyt jäädä, politiikkaa en kuitenkaan tule jättämään. Vaikuttaminen on minulle kutsumus, kunniatehtävä ja elämäntapa ja vaikuttamisen kanavana politiikka on yhä keskeinen. Miten ja missä vaikuttaminen jatkuu, siitä kuulette varmastikin pian lisää.

Lopuksi hauluan vielä kannustaa kaikkia laukaalaisia nuoria lähtemään rohkeasti mukaan kunnalliseen päätöksentekoon. Nuorten ääni tarvitaan siellä, missä nuorten asioista päätetään. Lähtöni jälkeen Laukaassa ei ole enää yhtään alle 30-vuotiasta valtuutettua tai varavaltuutettua. Teitä todella tarvitaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eihän sinun olisi pakko opiskelun tähden erota valtuustosta, voisithan ketkuloida kansaedustajien tapaan henkikirjoituspaikkakuntasi ja auinpaikkasi suhteen,mutta kunnioitan päätöstäsi.
Kun toimit valmistuttuasi lakimiehenä, niin pysy möys näissä periaatteissasi.
Jos toimit oikeudenkäyntiavustaja, niin älä lähde rahastusmielessä hoitamaan
juttua , vaan anna se köyhemmän ja ahneemman hoidettavaksi.

Käyttäjän DaniNiskanen kuva
Dani Niskanen

Joo, tuokin mahdollisuus oli kyllä tiedossa, mutta aivan kuten sanoit, niin vähän ketkuloinnilta se olisi tuntunut. Kiitti vinkeistä!

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Haluan esittää sydämelliset onnitteluni Sinulle. Seuratessani toimintaasi kotikuntamme kuntapolitiikassa ajattelin, tuossa pojassa on ainesta vastuullisiin tehtäviin tulevaisuudessa ja pääsysi Helsingin yliopiston oikeustieteelliseen tiedekuntaan antaa siihen hyvät mahdollisuudet. Onnea ja menestystä opinnoissa ja myöhemmässä elämässä.
Älä unohda kuitenkaan kotikuntaasi.

Käyttäjän DaniNiskanen kuva
Dani Niskanen

Kiitos paljon kannustuksesta, näin toivotaan! En toki unohda.

Essi Puranen

Hyvä Dani! Mielenkiintoista nähdä, mitä kaikkea sinä tulet vielä kokemaan ja olemaan. Jotakin suurta ja merkityksellistä kohti kuljet. Tuntuu hyvältä huomata nöyryys tekstissäsi - älä koskaan ikinä muutu!

Käyttäjän DaniNiskanen kuva
Dani Niskanen

Kiitos Essi valtavan rohkaisevista sanoista! Tosiaan, terveen nöyryyden merkitystä ei voi liikaa korostaa ja yhdistettynä terveeseen itsetuntoon se antaa hurjan hyvän pohjan elämälle. Sitä tavoitellaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Toivon todella samaa,mutta juristiseuralla on tapa muuttaa kaltaisekseen, josta esimekkinä toimivat Lakimiespäivät.

Toimituksen poiminnat