Dani Niskanen Helsingin nuorin kaupunginvaltuutettu (kok.)

%23vaalit2015

Saitteko mitä tilasitte?

Mitähän Kepun ja Persujen äänestäjät ovat mieltä puolueidensa linjasta ja politikkojensa toimesta?
Kantaa ei ole otettu siihen vaikka on yleisessä tiedossa, että Ruotsi lähettää paperittomia ihmisiä Suomeen ja vauhti kiihtyy... Pääministerihän kyllä löi itse vielä "vettä kiukaaseen" vaikka tarkoitti ilmeisesti vain hyvää. 

Tämä Ruotsin toiminta voisi olla diplomaattinen selkkaus maassa jossa politikot ovat isänmaallisia.

Helsingin kupla on pelkkää toimittajien keksintöä

Helsingin sini-puna-vihreä kupla on pelkkää toimittajien keksintöä, eikä perustu todellisuuteen. Soinin on kiva puhua "Punavuoresta", kun siinä on tämä sana "puna", mutta kivenheiton päässä Punavuoresta on lähtenyt eduskuntaan kaksi kovan luokan perussuomalaista: Tony Halme ja Jussi Halla-aho.

Päät pystyyn, Vasemmistoliitto

Vasemmistoliitto koki eduskuntavaaleissa kirvelevän tappion, mutta integriteettinsä säilyttäneenä vasemmisto voi kuitenkin loppujen lopuksi katsoa peiliin ylpeänä. Ajanhenki kehottaa meitä konformismiin, se juhlii opportunismia suurena hyveenä ja alistaa kaiken substanssin imagollisille pintatekijöille. Tällaisessa henkisessä ilmapiirissä Vasemmistoliitto olisi ehkä voinut kalastella lisä-ääniä lähestymällä keskustaoikeistolaista valtavirtaa tai ostamalla imagonkiillotuspalveluita yksityisiltä mainostoimistoilta.

Suunta Suomelle

Niin kävi kuin kävi. Demarien suunta ei kelvanut vaaleissa suomalaisille. Takkiin tuli niin, että osalta tukka lähti. Terveisiä vaan näissä merkeissä Haverisen Timolle Iisalmeen, iloisen hymiön kanssa kuitenkin.

Kansa halusi porvarit valtaan

Sunnuntaina k​ansa valitsi edustajansa. Keskusta tietysti voittajana - ei kuitenkaan niin ylivoimaisena kuin odotettiin. Yllätys oli melkoinen, kun perussuomalaiset ponkaisivat toiseksi suurimmaksi puolueeksi, vaikka ennakkoäänissä se oli neljäntenä ja punamultaa ennustava tilanne vaikutti uhkaavalta. Uskallanpas väittää, että tällaista tulosta tuskin odotettiin. Moni varmaan piti perussuomalaisia tähdenlentona, mutta nyt se neuvottelee hallitustyöstä maan toiseksi suurimpana puolueena. Demarit puolestaan kokivat historian suurimman vaalitappion.

Pienpuolueiden yhteistyö

Pien­puo­lu­ei­den pi­täi­si yh­dis­täy­ty­ä. Näin sa­noin Vart­ti E­te­lä-Kar­ja­lan haas­tat­te­lus­sa. Sii­nä ti­lan­tees­sa en o­san­nut täs­men­tää mi­ten se ta­pah­tui­si. Nyt o­len eh­ti­nyt poh­ti­a a­si­aa tu­ki­ryh­mä­ni kans­sa ja pää­dyn seu­

Saksan n-tv: Suomi heittelehtii idän ja lännen välissä

RTL-mediakonserniin kuuluva saksalainen n-tv on julkaissut vaalien alla terävän analyysin Suomen tilanteesta. "Venäjän pikkuveli" keikkuu Moskovan ja Naton välissä, vaikka itse liittokansleri Angela Merkel kävi äskettäin suomalaisia opettamassa.

Euroopan pohjoisella reunalla eletään n-tv:n mukaan "myrskyisiä aikoja." Suurvaltapoliittinen säätila vaikuttaa Suomeen pahemmin kuin muihin Euroopan maihin. Vaalien teemana ovat talousongelmat ja huoli Venäjästä.

Vaaliauto vai lentolaukku -Ihmiset ensin

Saimme lukea ja nähdä muutama päivä sitten Demari-lehdessä jutun erilaisista tavoista tehdä vaalivaikuttamista. Juttu oli otsikoitus, että "Liikkuva vaalikoppi on kova juttu", ja siinä esiteltiin toinen toistaan komeampia, ja myös persoonallisia vaaliautoja. Omassa kampanjassani vahvuutena eivät olleet vaaliautot tai vaaliasevarustelu, vaan ihmiset.

Turvallisuuspolitiikka ei ole pornoa

Moi tyypit ja etenkin Timo. Julkaisin eilen Facebookissa henkilökohtaisilla sivuillani sinulta saamani seksitekstarin, jossa toivot privaatteja NATO-neuvotteluita kanssani. Yllätyin, kun homma lähti leviämään hullun lailla - moni eduskuntavaaliehdokas on kokenut vastaavaa häirintää, varmasti sukupuolesta riippumatta. Ja luulen, että moni muukin yllättyi siitä, miten ajankohtainen ja tärkeä aihe tämä onkaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä